16. februar 2008

Londontur Januar 2008


I Januar var Caroline og jeg på vår årlige London-tur, og bildene er nå lagt ut her. Vi hadde kun tid til å være borte én helg, men vi klarte å svi av mye penger på shopping likevel. Denne gangen bodde vi supersentralt på Regent Street, rett ved Oxford Circus.

Vi hadde bestemt oss for ikke å gjøre museumsbesøk denne gangen, så tiden gikk kun med til å shoppe og å kose seg! Vi fikk gjort mye av begge deler.

På matfronten spiste vi fredag på en Tyrkisk restaurant rett ved hotellet. Dette var billig, og vel verdt pengene. Lørdag valgte vi Bar Shu i Soho, som serverer fantastisk kinesisk Szechuan-mat.
Dette kan anbefales alle! Ellers vil jeg anbefale Masala Zone for alle med sans for indisk mat, kanskje ikke den rette indiske atmosfæren, men mer en "urban" og "hip" restaurant hvis du vil spise indisk mat billig og sentralt i London.

Et annet tips som kan være verdt å få med seg, gjelder kollektivtransport i London. Vi landet på Heathrow, og bestemte oss for å benytte t-banen (tube) når vi skulle til og fra flyplassen. Jeg sjekket prisene, og det viste seg at prisene på enkeltbilletter har steget voldsomt i det siste, med £4 per person for en enkeltbillett uansett reiseavstand. Jeg sjekket da prisene med Oyster-kort, og det viste seg at ved å kjøpe dette kortet for £3, ville alle reisene våre halveres i pris. Kortet virker som et kontantkort der man fyller på penger i forkant. Man slipper da kø foran billettautomater, og man vil alltid betale billigste billett ut ifra reisemønser (dette blir automatisk utregnet). Kortet kan vi ta med oss til London neste gang, og ved å fylle på noen pund, vil vi ha nok til å kunne reise så mye vi vil i London en hel helg uten å tenke på å ha småpenger for billettautomatene!